Säfsen – högklassig skidanläggning

Säfsen resort är inte bara den optimala resorten för barnfamiljer utan även en plats för både små och stora företag. Här skapas utmärkta förutsättningar till motiverande dagar i inspirerande miljö. Bjud medarbetare på en break från den vanliga kontorsmiljön med kickoff eller konferens på Säfsens anläggning.

Var ligger Säfsen? Vad erbjuds det i aktivitetsväg på resorten? Frågorna är många; här kommer svaren.

Historien bakom Säfsen resort

Under lång tid var det främst pappersindustrin som satte den lilla orten Fredriksberg och Säfsbygden på kartan. Det var pappersindustrin som skulle dominera socknens näring fram till början av 70-talet. Mot slutet av 70-talet ställdes fokus istället in mot turism och konferens. Man såg helt enkelt stor potential i att utveckla området med utgångspunkt i skog, mark och natur. År 1979 gjordes den första satsningen mot att göra Säfsen till en turist- och konferensattraktion. Den alpina verksamheten växte sig snabbt större. På 2000-talet tog resorten steget från att vara en liten anläggning till att tillhöra södra Sveriges största skidattraktioner. Med åren skulle även andra områden attrahera turister och företag. Downhill och mountainbike är ett exempel som utvecklades och gjorde sig känt både nationellt och utomlands. Utmärkta cykelleder, perfekta skidförutsättningar och spännande vildmarksupplevelser är idag nyckelord för Säfsen resort.

Optimala konferenspaket

Den högklassiga anläggningen erbjuder företag generösa konferenspaket som garanterar framgångsrika möten och trivsamma dagar. Säfsens läge mitt i naturen skapar optimala förutsättningar för perfekt komponerade konferensdagar. Ni övernattar i en av Säfsen resorts mysiga timmerstugor och äter middag på Hyttan kök och bar. Under dagen är både förmiddagsfika och eftermiddagsfika inkluderat i paketet. På eftermiddagen finns sedan ett urval av aktiviteter att välja bland. För en mer avkopplande stund är ett besök i Säfsens vildmarksspa ett alternativ. Men önskas mer action under dagen är en häftig mountainbiketur en upplevelse. För att inte glömma närheten till skidbackar och skidspår under vintertid.

Kickoff för företag

För företag som önskar en bra start på en ny säsong eller ett nytt arbetsår är en kickoff i Säfsen populärt. Här finns utmärkta förutsättningar för att inspirera medarbetare och skapa goda relationer mellan anställda. På Säfsen är personalen tillmötesgående och hjälper gärna till att arrangera ett lyckat program för kickoff-event. Säfsen ligger i Fredriksberg, en ort cirka fem mil från Ludvika i södra Dalarna. Ett gynnsamt geografiskt läge för företag från södra Sverige som vill kicka igång med skidåkning. Det tar inte mer än tre timmar med bil att ta sig från Stockholm till Säfsen. En resväg som känns helt rimlig för att komma ifrån storstadens stress, buller och avgaser.