Green hotell

Med en milsvid utsikt högt över Siljan hittar du det trevliga hotellet Green hotell. År 1917 lät Hilda Andersson, en ambitiös och ekonomisk kvinna, som blev rik på aktier bygga ett timmerhus i Tällberg för en del av vinsten. År 1947 köpte makarna Börje och Ninni Green huset och de omvandlade det till ett pensionat som inrymde 30 rum. År 1995 bytte pensionatet ägare igen och denna gång köptes det av Hans Erik Börjeson. Han byggde till, ut och om huset och det blev grunden till det Green hotell som finns i dag. Ett hotell som blivit det största hotell- och konferensanläggning som finns i Tällberg.

Green hotell i dag

Numera har hotellet hela 100 rum och omkring 200 gäster får plats. Många rum har en vacker utsikt över Siljan och vissa rum har även bastu, bubbelbad och öppen spis. I restaurangbyggnaden finns hälften av rummen, och de resterade hittar du i fristående hus och förrådsbyggnader i hotellets park. Du får gärna ta med dig dina fyrbenta vänner, bara du kontaktar hotellet i god tid innan din vistelse.

Ha gärna din konferens här

Ska ditt företag eller förening ha en konferens bjuder personalen på Green hotell på några trevliga dagar. Här finns fem olika konferenslokaler, och de olika lokalerna tar emot grupper från 2–250 personer. Alla lokalerna har den teknik som behövs, lokalerna är luftiga och här finns det bra utrymmen för grupparbeten. På Green hotell är det kvalitet, omsorg och värdskap som gäller. Personalen hjälper gärna till med planering, så det ska bli enkelt för de som vill ha konferens här. Allt som har med det praktiska att göra sker på plats, och då kan du och dina kollegor istället fokusera på konferensernas syfte och innehåll.

Ett annorlunda konferensrum

Vill du och dina kollegor uppleva ett konferensrum som är helt annorlunda, kan bagarstugan kanske vara ett alternativ. Här kan ni höra hur veden i öppna spisen sprakar och hur fåglarna kvittrar utanför fönstren. Ni kan också få alla måltider serverade i bagarstugan.

Aktiviteter

Det finns många aktiviteter här omkring och det finns säker något som passar dig och dina kollegor. Här finns det till exempel gott om leder om du vill vandra, vill du springa, eller cykla kan du också göra det här. Du finner även Europas längsta parallellrodelbana, där du och dina kollegor efter en lång konferensdag kan utmana varandra. För alla som älskar att spela golf erbjuds det två golfbanor som inte ligger längre bort än en mil bort.