Dalarna – vacker natur och trivsam miljö

Som landskap står Dalarna för mycket av det Sverige representerar. Här finns natursköna omgivningar och charmiga platser vid både skog, sjö och mark. Det vackra landskapet bjuder på trivsamma hotellanläggningar med utmärkt service och faciliteter.

Det unika med Dalarna är alla möjligheter som bjuds i form av aktiviteter och kultur. Hit välkomnas turister som vill uppleva en av Sveriges mest genuina platser. Men även företag som vill bjuda medarbetare och kunder på trevliga konferensdagar i fin och inspirerande miljö.

Sveriges hjärta

Nog för att dalfolket alltid varit patriotiska, men ärligt talat är Dalarna också ett landskap att älska. Här finns mycket av det vi alla är stolta över i vårt land; vackra landskap, rik kultur och naturen runt knuten. Lite försiktigt skulle vi kunna beskriva Dalarna som Sveriges hjärta. I den här artikeln finns fler argument för varför Dalarna är ett av Sveriges mest uppskattade landskap. Det är något i luften i Dalarna helt enkelt som gör att både stor och liten trivs här. För den som letar efter hotell, vandrarhem eller stugbyar är utbudet stort och varierat.

Kultur för alla

I Dalarna är det ingen brist på kulturellt utbud utan här finns något för alla smaker. Ta del av Dalarnas mångsidiga kulturliv på ett sätt som passar ditt besök. Gör en stadsvandring, besök Zorngården eller upplev någon av Dalarnas kreativa mötesmiljöer. Förutom klassiska kulturmiljöer och traditionella folkfester kan du ta del av spännande utställningar av konst, design och hantverk. Även du med barn kan förvänta dig underhållande event och föreställningar för barn i alla åldrar. Under sommaren arrangerar många kommuner runt om i Dalarna kulturella dagar för våra små. Det kan vara allt från skogsvandringar till avkopplande sagostunder.

Sport och fritid

Oavsett om besöket på något av Dalarnas trivsamma hotellanläggningar görs som turist, företag på kick off eller förbipasserande finns här mycket att göra. Med naturen runt knuten var du än befinner dig är möjligheterna många. Ta en befriande löptur i skog och mark, åk skidor, fjällvandra, kör mountainbike eller landsvägscykel längs gamla järnvägsspår. Du kan även fjällvandra i norra Dalarna och paddla kanot längs spännande vattenleder. Välj hotellanläggning utifrån dina syften med ditt dalabesök. På de klassiska skidorterna Sälen, Idre, Romme och Säfsen finns möjlighet att hyra trivsamma stugor och även moderna hotellrum.

Spännande utflykter

Dalarna hör till ett av Sveriges största landskap till ytan, men du kan ändå tämligen smidigt ta dig mellan olika platser. Orsa björnpark är ett utflyktsmål för hela familjen dit du tar dig under en timme om du bor på en hotellanläggning i Siljansbygden. Från Dalarnas ”storstäder” Borlänge och Falun tar det lite längre tid att köra. Men det är en spännande utflykt värd att planera in under vistelsen i Dalarna. För dig som utgår från residensstaden Falun är så klart Falu Gruva ett måste att bocka av bland sevärdheterna. Kanske som ett intressant break från konferensdagen?